Ai aflat probabil că tabla fălțuită este unul dintre cele mai bune sisteme de învelitori de acoperișuri pe care le-ai putea alege pentru locuința ta sau pentru orice alt proiect imobiliar pe care îl dezvolți. Astfel de tablă de acoperiș are avantajul de a se plia perfect pe orice design general, orice tip de arhitectură, chiar și acolo unde acoperișul are o formă mai deosebită. Se potrivește atât la case construite în stil tradițional (aspectul clasic), cât și la unele foarte moderne, cu stiluri arhitecturale inovatoare.

Atenție la detalii, pentru alegeri inspirate

Pe piață există mai multe mărci de tablă fălțuită, de la producători români sau străini. Cum știi să alegi cea mai buna soluție de tablă fălțuită pentru acoperișul casei tale? Trebuie să fii atent la detalii, de exemplu cele legate de proveniența materiei prime, caracteristicile generale, perioadele de exploatare estimată și garantată. Poate nu ești specialist în construcții și nu te pricepi să analizezi foarte atent detaliile tehnice, însă poți găsi indicatori de calitate astfel încât să nu te bazezi doar pe părerile meșterilor cu care vei lucra la partea de montaj tablă fălțuită.

Pentru a înțelege cel mai bine ce trebuie să urmărim, vom lua un exemplu pozitiv de pe piață: tabla de acoperiș propusă de cei de la RoofArt. Înainte de orice, trebuie să subliniem că vorbim despre o firmă românească cu o carte de vizită impresionantă – experiență de aproape 20 de ani la nivel de grup și parteneriate pentru distribuția produselor sale pe piețe externe, inclusiv în țări precum Germania sau Marea Britanie. Astfel de elemente de context sunt din start o dovadă a calității ridicate a produselor.

Tehnologie ecologică patentată, produs din gama premium

Mai departe, să analizăm datele concrete legate de caracteristicile pe care le prezintă tabla fălțuită din portofoliul RoofArt. Astfel, tabla de acoperiș cu acoperire GreenCoat este vopsită cu ajutorul tehnologiei ecologice patentate, astfel încât o parte importantă a materialului clasic pe bază de produse fosile este eliminat în favoarea unei componente pe bază bio. Iată așadar un produs inovator ce poate fi clasificat la standardul premium.

Oțelul nordic vopsit de la SSAB, un indicator al excelenței

Pentru producția acestui tip de învelitori, cei de la RoofArt folosesc materie primă de la un furnizor extrem de exigent la capitolul calității: concernul scandinav SSAB. Tabla din oțel nordic vopsit este astfel extrem de rezistentă, trecând cu brio cele mai înalte teste de calitate, conform standardelor din țări din Nordul Europei.

Tocmai pentru că este folosit oțelul nordic SSAB, dar și pentru că în producție se utilizează echipamente profesionale de origine finlandeză, compania oferă o garanție anticoroziune de 30 de ani și o garanție pentru menținerea culorii de 15 ani. Mai mult decât atât, durata medie de exploatare este de 50 de ani! Grație caracteristicilor materialelor, montajul de tablă fălțuită poate fi realizat până la o temperatură minimă de montare de minus 15 grade Celsius.

Specialiștii pot analiza de asemenea grosimea oțelului, masa stratului de zinc, acoperirea, raza minimă de îndoire, toate indicând calitatea ridicată a acestei table fălțuite.