Dacă ești nou în breasla croitoriei, probabil că nu ești foarte sigur de unde să începi. Desigur, o mașină de cusut este achiziția evidentă, întrucât nu poți să realizezi niciun proiect în lipsa ei. Dar ce altceva mai este necesar într-o trusă de croitorie? Nu este nevoie de foarte multe lucruri, și îți voi prezenta câteva instrumente esențiale în rândurile următoare, care te vor ajuta în toate proiectele pe care le vei întreprinde!

Un lucru pe care trebuie să îl menționez este că investițiile trebuie făcute cu grijă. Când achiziționezi, de exemplu, un foarfece de croitorie, prețul nu ar trebui să fie principalul aspect pe care să îl vizezi. Dimpotrivă, e mai bine să cheltuiești câțiva bănuți în plus pentru a cumpăra un produs mai bun, care va rezista o viață decât să te chinui mereu cu ustensile ieftine, dar de proastă calitate. Așadar, să începem să trecem în revistă instrumentele imperios necesare în kitul de croitorie!

  1. Foarfecele de croitorie

Orice kit de croitorie trebuie să aibă în componența sa un foarfece profesional. Așa cum spuneam mai sus, de cele mai multe ori prețul dictează performanța. Foarfecele de croitorie de bună calitate vor tăia cu mare ușurință materialele cu care lucrezi. Cu siguranță nu trebuie să întâmpini dificultăți atunci când decupezi fibrele textile – în consecință, investește într-un foarfece de calitate. Este mai sigur pentru tine și, în definitiv, mult mai eficient.

Este foarte important să folosești foarfecele de croitorie doar la tăiat fibre textile – nu și la alte activități! Dacă ai grijă corespunzător de acest instrument, te asigur că va rezista o viață!

Un kit complet de croitorie ar trebui să aibă cel puțin 3 foarfece: unul precum cel descris mai sus, unul cu vârfuri mai subțiri, care să ajungă cât mai aproape de cusături, și unul obișnuit, de care probabil că ai deja prin casă. Pe cel din urmă îl vei folosi pentru a tăia tot ce nu este fibră textilă, pentru a-ți proteja celelalte ustensile.

  1. Un instrument bun și confortabil pentru ruperea cusăturilor

Dacă ai cumpărat o mașină de cusut nouă, cel mai probabil acest instrument a fost unul dintre accesoriile incluse în pachet. Lucrurile esențiale pe care trebuie să le urmărești când vrei să cumperi această ustensilă este eficiența – trebuie să fie foarte ascuțit pentru a rupe cu ușurință cusăturile, și confortul – trebuie să îl poți manevra fără să depui efort.

  1. Ace cu gămălie

Trebuie, desigur, să investești și în ace cu gămălie. Dacă vrei un set de astfel de ace pe care să le poți folosi fără probleme pentru orice material, investește în ace cu gămălie de sticlă. Acestea sunt de multe ori alegerea profesioniștilor în domeniu.

Acele cu gămălie te vor ajuta să ții materialul la locul la care dorești înainte să îl coși. Gămălia de sticlă te va ajuta mai ales când vine vorba de călcat, întrucât capetele nu se vor topi sub acțiunea căldurii.

  1. Instrumente pentru măsurat

Aici vorbim, desigur, despre mult mai multe instrumente decât rigla pe care o avem cu toții în casă. Este un bun început, dar ar trebui să îți completezi instrumentarul cel puțin cu un metru de croitorie și cu un instrument pentru schițarea modelelor de cusături.

Dacă te afli în căutarea lucrurilor descrise mai sus, Cusut&Brodat este un magazin online care oferă produse de cea mai bună calitate pentru croitori amatori și profesioniști. Așadar, dacă dorești să investești în instrumente de croitorie de cea mai bună calitate, accesează site-ul cusutsibrodat.ro.