Mersul în picioare este unul dintre acele momente pe care părinții și bunicii le așteaptă cu mare nerăbdare. Acest moment capătă aspectul unei reușite monumentale, după luni de neputință. Dar și bebelușii se bucură imens de libertatea pe care le-o oferă mișcarea, tocmai de aceea mulți adoră să folosească un antemergător.

Cu ajutorul unui astfel de dispozitiv, copii experimentează pentru prima oară senzația incredibilă a primilor pași. Dacă bebelușul tău e pregătit, el sau ea se va ridica în picioare cu fiecare ocazie. Acest lucru este deja o mare bucurie, dar plimbatul cu un antemergător îi va da posibilitatea să experimenteze mai mult din această nouă activitate de care devine capabil și, astfel, îi va aduce un plus de fericire.

În cele ce urmează, vom analiza pe scurt care sunt cele mai importante aspecte de urmărit atunci când vrei să cumperi un antemergător. Trebuie să fii atent în primul rând la elementele care țin de siguranța copilului, la raportul calitate-preț și, nu în ultimul rând, la cât de bine se va simți bebe în el. Ținând cont de aceste aspecte, asiguri atât bucuria copilului cât și satisfacția ta.

Antemergătoare cu design simplu, dar care să-ți facă bebelușul să zâmbească

Poate că nu este cazul să menționez, dar nu trebuie să te lași fascinat de toate jucăriile și brizbrizurile care vin de multe ori la pachet cu antemergătorul. Nu spun nicidecum să le eviți, pentru că, orice ar fi, copiii iubesc jucăriile! Ceea ce îți recomand însă este să încerci să găsești acel echilibru între designul simplu, minimalist, și acele lucruri care îți vor încânta copilul.

Când urmărești achiziționarea unui astfel de produs, trebuie să pui pe primul loc confortul, siguranța și fericirea celui mic. Ca o paranteză, nici confortul părinților nu trebuie neglijat. Dacă știi că bebe iubește jucăriile zgomotoase, gândește-te de două ori înainte să cumperi un antemergător cu 100 de butoane muzicale, care vor fi apăsate sistematic pe durata întregii zile. Răbdarea e o virtute, dar să nu o abuzăm totuși!

Antemergătorul îl ajută pe bebe să meargă, dar poate face și alte lucruri!

Pe piață, există produse care îndeplinesc cu succes mai multe funcții. Astfel, există antemergătoare care funcționează și pe post de scaun pentru masă. Acest lucru poate fi extrem de benefic, întrucât devine un obiect foarte versatil, care îndeplinește două funcții importante. Și nu numai atât, având multiple întrebuințări, poți face economie de spațiu, dar și de bani. Nu mai achiziționezi o tonă de produse pentru fiecare necesitate, dacă ai produse care suplinesc aceste nevoi cu brio.

Alte antemergătoare pot să se transforme în spații de activități, care să îl ajute pe copil să-și dezvolte funcțiile motrice, coordonarea ochi-mână și mersul. Astfel de dispozitive urmăresc tot parcursul dezvoltării, de la mersul de-a bușilea până la primii pași.

Astfel, de pe la 9 luni, copilul se poate sprijini de antemergător, pentru a deprinde tainele mersului în picioare. Apoi, în următoarea perioadă, se poate bucura de activități atrăgătoare și educative, care îi vor dezvolta anumite abilități încă de la vârste fragede (precum jucării muzicale, care învață copilul să recunoască sunetele emise în urma apăsării unui buton).

Există antemergătoare care includ chiar și o tablă de desen, pentru a elimina tentația pereților! Picioarele antemergătorului se decuplează și formează 4 picioare individuale, formând o măsuță de susținere pentru tabla magnetică pe care copilul poate desena în voie.

Așadar, antemergătorul este un obiect care aduce bucurie atât copiilor, cât și părinților. Alege-l pe cel mai potrivit nevoilor voastre!