Astazi vreau sa va povestesc despre unguentul NON DOLOR de la Ayurmed – unguent care ajuta la calmarea durerilor articulare, musculare, reumatice si post-traumatice.

Am testat Non Dolor (cu mare atentie) pe sotul meu, si am ajuns la urmatoarele concluzii:
Este un unguent foarte bun, usor de aplicat, ce calmeaza durerea in scurt timp si iti ofera o senzatie placuta de confort.

Datorita job-ului, sotul meu se tot vaita de dureri de mijloc in urma efortului fizic, motiv pentru care am tot cumparat diverse creme si unguente menite sa reduca durerea si disconfortul. Si cum (probabil) stiti cat de suparatoare sunt aceaste dureri – musculare sau articulare – care te apuca atunci cand ti-e lumea mai draga si te rogi la Dumnezeu si toti Sfintii sa te lase macar sa dormi noaptea, platesti atat cat ti se cere si speri ca de aceasta data sa aiba leac. Ei bine, nu se intampla mereu sa ai acest noroc.

De aceasta data insa, unguentul NON DOLOR a dovedit ca se poate:


– se absoarbe rapid in piele
– nu pateaza si nu este unsuros
– mirosul persista; mentolat
– cantitate suficienta (30ml)
– pret decent

Conform descrierii facute pe site-ul ayurmed.ro, acesta contine:
Mentha piperita (Menta) – extractul uleios din frunzele de menta are proprietati analgezice si antireumatice si de asemenea ajuta la calmarea iritatiilor pielii si muscaturilor de insecte. Are un efect racoritor si calmant asupra locurilor dureroase si inflamate ale corpului. Mentolul si camforul au proprietati analgezice locale usoare. Are efect bactericid si fungicid.

Gaultheria fragrantissima (Salcie de himalaya) – extractul uleios din salcia de himalaya are actiune antiinflamatoare, analgezica si activeaza circulatia sanguina favorizand regenerarea celulara. Contine cantitati mari de salicilat de metil care are proprietati antiinflamatoare si analgezice fiind calmant al durerilor osteo-articulare si musculare.

Pinus roxburghii (Pin) – extractul din rasina este adjuvant in ameliorarea durerilor din sciatica, lumbago, artrita, crampe musculare, reumatisme. Este un usor drenor limfatic.

Eucalyptus globulus (Eucalipt albastru) – extractul uleios din frunze este un antiseptic local foarte puternic. Uleiul de eucalipt contine 70-80% eucaliptol (1,8 cineol) care este rapid absorbit de la locul administrării. Eucaliptolul are actiune antiinflamatoare deoarece inhiba metabolismul acidului arahidonic si productia de citokine. Extractul de eucalipt este un remediu important in tratarea artritei, mai ales cand simptomele sunt agravate de vremea rece. Este eficient pentru eliminarea starilor de oboseala mentala si dureri musculare.

Cinnamomum camphora (Arborele de camfor) – extractul din frunze contine o cantitate mare de ulei volatil. Componentul principal al uleiului volatil este camforul (68%) care are actiune antipruriginoasa, antialgica, antiinflamatoare, lubrefianta si de stimulare a circulatiei sanguine periferice. Sustine drenajul limfatic. Este antibacterian si antifungic.

Trachyspermum ammi (Ajwain) – extractul uleios din seminte contine ulei esential al carui component principal este timolul. Are actiune antiinflamatoare si analgezica. Este de asemenea antibacterian, antifungic si antiviral foarte eficient.

Melaleuca leucodendron (Cajeput, Tea three) – extractul din frunze contine principii active care au actiune antiinflamatoare la nivelul articulatiilor si muschilor. Are actiune antibacteriana, antifungica si antivirala fiind eficient in infectii bacteriene superficiale.

Petrolatum (Vaselina) – este un excipient care amplifica senzatia de cald la nivelul pielii fiind oclusiv pentru ingredientele volatile. Asigura beneficiul maxim pentru pacient prevenind evaporarea uleiurilor esentiale din produs.

 

Il recomand cu incredere!