Nu aș vrea să încep cu clasicul „pe vremea mea…”, însă chiar stau să îmi amintesc ce însemna, odinioară, să pregătești un tort – indiferent pentru ce fel de ocazie – și nu-mi trec prin cap decât scenarii deprimante.

Întreaga bucătărie îngropată în mizerie, căldura infernală degajată de cuptor și de aburii pe care trebuie să faci crema, blatul ars și, totodată, necopt, plus – picătura chinezească – ornarea cu meticulozitate a acestui desert pe care, după ce era gata,nu mai voiam nici să-l văd, darămite să-l mănânc. Cam asta îmi amintesc eu despre fiecare dintre torturile pe care trebuia să le fac împreună cu mama de câte ori venea Crăciunul, Revelionul, Paștele sau aniversarea cuiva din familie.

De aceea, după ce am plecat de acasă, nici că am mai deschis vreodată caietul cu rețete de torturi și prăjituri, mulțumindu-mă cu câte un desert din cofetării sau hipermarket, indiferent dacă era vorba de o simplă poftă de ceva dulce sau de vreo ocazie mai specială.

În cele din urmă, bănuiesc că nu sunt singura care pune pe masa de Crăciun prăjituri din acelea ambalate, la cutie, nu?

De ce ți-e frică, de aia nu scapi!

În fine, ideea e că, după ce a trecut suficient timp încât aproape să dau cu totul uitării experiențele de prăjiturit de acasă, săptămâna trecută, iubitul meu – a cărui aniversare se apropie – îmi spune că nu a mai avut un tort, de ziua lui, de când era mic și îmi sugerează că și-ar dori, anul acesta, unul!

Am înțeles aluzia, am „rumegat” puțin ideea, am concluzionat repede că eu nu vreau să mai coc-umplu-ornez niciun desert și mi-am propus să găsesc cea mai bună variantă de tort aniversar din comerț.

Acum, sinceră să fiu, a trecut ceva timp de când nu am mai fost la o petrecere lacare să se servească tort – excluzând, evident, nunțile și botezurile – așa că nu prea știam la ce să mă aștept, având în vedere că nu mă gândeam chiar la cea mai scumpă categorie de prețuri.

Adică eu știam că pot exista torturi deosebite, cu te-miri-ce decorațiuni și ornamente, dar mereu am avut impresia că sunt foarte scumpe, astfel că trebuie să fii vreun mic prinț ca să ai un desert ca ăla de ziua ta.

Cofetăria online – cea mai tare invenție!

Noroc cu internetul, însă. După jumătate de zi pierdută cu imagine cu torturi pentru copii care mai de care mai frumoase, am descoperit cât de variată este oferta și în privința torturilor pentru adulți.

De la torturi personalizate cu poza sărbătoritului, până la personalizări făcute în funcție de hobby, de eveniment, de sexul persoanei sărbătorite, sau de orice îți mai poți imagina, maeștrii cofetari s-au întrecut pe ei înșiși în ultimii ani și s-au specializatîn foarte multe tipuri de personalizare a deserturilor.

Mai mult decât atât, m-am bucurat enorm să văd că nici măcar nu mai trebuie să merg până la cofetărie pentru a face comanda sau pentru a ridica tortul, pentru că totul poate fi rezolvat online, iar tortul îți este livrat direct la petrecere, proaspăt și incredibil de bun.

Și când spun incredibil, chiar vorbesc serios! Nu m-aș fi așteptat ca, la atâtea serviciiîn avantajul tău – comanda online, personalizare după orice model, livrare la domiciliu oriunde în București, preț super ok – să mai fie și extraordinar de gustos.

Și uite așa am redevenit un fan al dulciurilor de cofetărie, iar acum abia aștept diferitele ocazii în care să fie nevoie de câte un tort sau măcar de un platou cu prăjituri!