Era pentru prima data cand paseam in Casa Carolistilor. Auzisem de ea, o si vedeam aproape zilnic, dar nu le trecusem pragu’. Nu indraznisem. Acum insa, impinsa de curiozitate spre usa intredeschisa, am profitat de ocazie si m-am furisat inauntru. Inca de la intrare puteai vedea gramezi de cutii frumos aranjate, pe sortimente, si mi-am dat seama imediat ca e vorba de premiile oferite in cadrul campaniei. Si cand te gandesti ca le primesti in schimbul unor caroLEI…

Pe la jumatatea coridorului l-am intalnit cu Servetel. Un personaj tare drag celor mici, dar si celor mari – e tare simpatic. Imi place sa-i urmaresc sfaturile utile ce le posteaza pe facebook, si va invit si pe voi sa o faceti. Chiar se pricepe. Se indrepta zambind catre mine cand, deodata, se intristeaza.

– Mi-ar fi placut sa-ti arat intreaga casa, poate sa bem si un ceai impreuna, dar uite, trebuie sa ajungi cat mai repede acasa, zise Servetel aratand spre punga mea cu cumparaturi vizibil agitat.

– Dar ce s-a intamplat?! Chiar as bea un ceai…

– Pai, vezi tu, eticheta asta inteligenta iti arata ca temperatura nu este potrivita pentru salamul tau Semenic. Trebuie pus la rece.

Adevarul este ca ma cam plimbasem gura casca, ca asa imi este felul. Am admirat si pipait zeci de produse, asa cum o fac in fiecare zi obisnuita de shopping (sau nu). Si-n plus, cine s-ar fi gandit la o astfel de notificare? In special venita din partea unui salam!!

Apoi, Servetel mi-a explicat ca temperatura optima de pastrare este intre 2 si 8 grade, iar eticheta ma anunta acest lucru prin culoarea variabila. Gen #mancarecunotificare. Astfel, carolimetrul termic ma atentioneaza cand produsul trebuie pus la rece: sub 8°C are culoarea verde – optim, peste 8°C incepe sa se coloreze in galben – semn ca trebuie pus la rece.  Interesant, nu?

L-am salutat bucuroasa pe Servetel si i-am promis ca revin in scurt timp pentru ceai si povesti, si, in timp ce ma indreptam spre casa, ma gandeam cat de utila este aceasta eticheta; baietilor mei le plac sandvisurile gustoase cu salam Semenic, ca doar contin 90% carne, doar ca de fiecare data… hai sa nu exagerez, -uneori-, trebuie sa strang dupa ei. Pe cand cu aceasta eticheta inteligenta va fi nu doar distractiv ci si educativ, ca vor fi atentionati sa reamplaseze produsul la rece.