Martie, luna în care ne simțim alintate

Sunt femeie, sinonim cu făptură pașnică, dulce ca mierea polifloră, suavă ca o garofiță, sensibilă și delicată precum fulgul de nea, pisicoasă nevoie mare etc. etc. Evident că aș putea înșira zeci de mii, poate chiar sute de mii de calități ce ne caracterizează pe noi, sexul frumos – pentru ca da, și acest atribut ni se cuvine, dar venim la pachet și cu o doză suficientă de modestie, așa că să nu exageram, zic. Nu din prima.

De-a lungul timpului am servit drept muze și ne-au fost admirate formele, senzualitatea și gingășia. Ne-au fost închinate ode, dedicate cântece și am fost subiect de cărți pentru care a curs cerneală cât să se umple un ocean. Sau două. Ne-au fost descoperite laturi și părți sensibile. Sau puternice. Am plămădit visuri și speranțe în sufletul bărbatului ce s-a simțit atras de noi și l-am ademenit într-un labirint al iubirii și pasiunii, pe vecie. Cu toate acestea însă, nimeni nu a aflat ce ne dorim. Mulți au încercat să ne “citească” și să descopere “ce-și doresc femeile cu adevărat”, dar munca lor a fost în zadar și a rămas la stadiul de cercetare. E adevărat că au existat și afirmații cum că ne dorim bani, succes sau bijuterii, dar nu au fost suficiente argumentate. Eh, ce să-i faci…

Așadar, domnilor dragi, pentru că sunt femeie și pentru că știu ce îmi doresc, m-am decis să vă ajut cu un pont. Grijă mare să nu vă sperie exemplele, chiar dacă unele par a fi din sfera SF-ului sau la graniță cu paranormalul:

– Dimineața putem părea drăgăstoase, la prânz mofturoase și seara plângăcioase. De luat aminte că poate fi și viceversa.

– Sunt zile in care ne trezim cu fața la cearșaf și tot ce putem produce sunt tunete și fulgere.

– Avem zile în care simțim cum ne fuge pământul de sub picioare. La figurat.

– …altele in care ne cade cerul în cap. Tot la figurat.

– Uneori putem împărții complimente cu zâmbetul pe buze, iar în secunda doi ne albăstrim de invidie

– Avem momente de răutate pură și momente în care senzorul de empatie funcționează la cote maxime

– În unele zile emanăm fericire și iubire prin toți porii, în altele devenim evil queen – chiar și fără un motiv anume.

…………………………………………………………………………………………………………………………………….

Exemplele pot continua la nesfârșit, dar concluzia este una singură: femeia este un izvor de iubire. Un izvor nesecat și efervescent, plin de iubire de-o calitate nu doar superioară, ci unică. O iubire ce poate fi dozată și împărțită tuturor, necondiționat. Prin urmare, dacă observi că iubita ta trece prin oricare din stările de mai sus, sau oricare altele, sa nu intri în panică. Nici să disperi. Tot ce trebuie să faci este să o iubești așa cum este. Cu tot cu toane. Și, slavă Domnului, are o mulțime. Dar, dacă îi arăți că o iubești, că îi ești alături la bine și la greu, te va iubi cu toata ființa ei, pentru toata viața! Uneori e suficient un mulțumesc, un îmi pare rău sau un te iubesc, alteori e suficient să-i arunci o ciocolată – de la o distanță considerabilă, fără să scoți un sunet. O să vină ea la tine după ce se liniștește.

– Dacă nu te pricepi la cuvinte mărețe, cu care să o cucerești pe vecie… – contează pe mine! – mi-ar fi plăcut să zic – dar nu am pregătirea necesară. Din păcate. Dar îți pot spune ce să faci atunci când rămâi în pană de idei; să-i masezi tălpile – care este poate cel mai frumos gest de apreciere. Evident, aceasta este părerea mea, dar dacă știi că deține o altă zonă ce freamătă de dorul unui masaj, pentru că ea există cu siguranță, nu ezita să treci la acțiune. Ieftin și de efect. Încearcă!

 

Care este cel mai frumos gest de apreciere după părerea voastră?