Zilele trecute ma aflam la intersectia Virtutii cu Uverturii (pentru cunoscatori), pe scuar. Vorbeam cu o prietena. Pe langa noi s-au strecurat doi pusti, unul pe bicicleta. Dupa nici doua secunde s-a auzit o frana puternica si zgomot, de mi-a stat inima in loc. Panicata si speriata la maxim mi-am intors privirea spre trecerea de pietoni… Din fericire, si cand spun fericire ma refer atat la partile implicate cat si la mine, n-a fost nimic grav; un sofer neatent isi oprise masina fix in bicicleta baiatului. Pe trecerea de pietoni! Sarmanul copil tremura ca varga si, practic, imi este imposibil sa-mi imaginez ce sperietura a tras. Cat despre sofer… Un individ inconstient, ce nu poate fi numit sofer.

A fi sofer este sinonim cu a fi responsabil! In momentul in care te-ai urcat la volan trebuie sa realizezi ca atat viata ta cat si a celor din jur depind de tine. Este essential sa conduci cu prudenta si atentie distributiva, fara acte de teribilism. Si mai presus de toate, sa cunosti cu sfintenie Legislatia Rutiera.

A fi sofer nu e o joaca! De aceea trebuie sa te pregatesti temeinic inainte de examen, cu ajutorul chestionarelor si testelor auto cu intrebari posibile si raspunsuri drpciv. Ele te vor ajuta sa-ti perfectionezi cunostintele si sa te familiarizezi cu legislatia. Si nu te panica! Nu lasa emotiile sa te domine! Dar nici sa renunti nu-i o solutie. Chiar daca ti se pare greu, nu-i capat de tara daca nu faci punctaj maxim din prima. In niciun caz! Partea frumoasa e ca poti reface aceste chestionare auto de cate ori doresti, in orice moment.

Asadar, daca visezi la permisul auto si vrei sa te alaturi soferilor in trafic, aici gasesti chestionare auto DRPCIV actualizate conform ultimelor modificari ale Codului Rutier, dar si alte sfaturi utile, asa ca treci la treaba! Invata! Invata sa fii un sofer responsabil in trafic, invata sa conduci corect!