Vi s-a întâmplat să rămâneți fără frigider când v-a fost lumea mai dragă? Dacă da, înseamnă ca ați fost la fel de ghinioniști ca și mine. Dacă nu, nici nu vă doresc să aflați cum este.

Am trei copii. Nimic nou sub soare, aș spune. Dar să gătești nșpe feluri de mâncare ca să hrănești cinci guri, pe caniculă… chiar simți ca soarele îți este cel mai aprig dușman. Porții mici, meniu variat… Un coșmar! Deși nu era cel mai cel dintre frigidere, l-am iubit și bibilit ca pe ochii din cap până în ziua în care și-a dat duhul. Fix după ce a expirat garanția.

Dar să o iau cu începutul…

Vă spuneam că am trei copii; doi băieți și o fată. Și trebuie să recunosc că ideea de a avea două nurori mă sperie. Mă sperie atât de tare, că doar gândul că nu voi fi soacra cu trei nurori mă liniștește. Dar, ca să echilibrez cât de cât situația, am decis să-i învăț încă de pe vremea când erau în scutece 😛 cât de important este să fii ordonat sau să ajuți în bucătărie, sperând astfel că nurorile vor aprecia ajutorul oferit și, inevitabil, vor recunoaște că sunt o soacră minunata. 😀 Zis și făcut. Doar că, în goana de a fi o soacră model, n-am luat în calcul și viitorul ginere. Astfel că, de fiecare dată când cineva observa că băieții sunt cei care mă ajută la diverse treburi simțea nevoie să mă întrebe: Dar fata, fata nu te ajută? Ei da, las-o că are timp să învețe… le ziceam. Până într-o zi când, făcând ordine în bibliotecă, am dat peste o carte în care – pe post de semn – era o bancnotă de 25 de lei. Nostalgică din cale afară îi chem să le-o arat și, zâmbind, le spun că așa arătau banii când eram eu mică. La care cel mic mă întreabă: Erau bani pe vremea ta? N-am știut dacă să-i răspund sau să-mi caut bastonul… Așa am ajuns la concluzia că nu e timp de pierdut.

Am chemat fata și, privind-o în ochii de adolescentă îndrăgostită, i-am zis: Fato, de azi începem un curs interactiv de gospodină! Ai să înveți să speli, să calci și să faci mâncare. Deși a avut tendința să sară ca arsă și să riposteze, am asigurat-o ca va fi distractiv si util; și-n plus, găsești o grămada de sfaturi si rețete pe internet, dacă ai impresia ca sunt cicălitoare.

……………………………………………………

Și distractiv a fost.

După două săptămâni aveam impresia că trăiesc într-o altă țară. Ce tocană, ciorbă sau pilaf!? Guacamole cu creveți picanți, pui cu sos de rodie, cartofi a la Lyon, flute cu brânză… după un timp m-am abținut să mai întreb ce servim și, deși nu aveam acest obicei, îmi făceam cruce înainte de masă, dar și după. Și de fiecare dată soțul meu avea o singură dilemă: merge cu smântână?
Merge.
-Avem?
-Vezi in frigider.
-Tată, aia e crema mea de corp… Caută între cafea și pâine.

…………………………………………………….

M-am întrebat care ar fi șansele să se mărite cu un francez și am pus capăt cursului de gospodină. Am rearanjat condimentele și toata bucătăria. Că doar își luase rolul în serios și a făcut modificări. Că așa se face, nu? Și când am deschis congelatorul m-au întâmpinat 3 perechi de blugi. Congelați. Probabil ca așa se poartă… Habar n-am. Cert este că stăteau cuminți în folie, între pipote si pulpe. Am scos și o duzină de creme, uleiuri și loțiuni pe care le-am dus la baie si l-am scos din priză ca să-l curăț. Și curățat a rămas. Locul. Că frigiderul a ajuns la reciclare.

Și de atunci a început coșmarul. Carne, fructe și legume aruncate, mâncare gătită doar pentru a fi servită pe moment… Am pus într-o cutie de carton bucăți de polistiren și în ea așezam iaurturi și alte produse mici, peste care puneam pungi cu gheață adusă din vecini. Din păcate era doar o soluție de moment, iar lipsa frigiderului se simțea teribil.

Într-o zi însă, navigând pe internet am descoperit gama de frigidere Liebherr. Pe lângă faptul că au un design aparte, de care te vei îndrăgosti la prima vedere, calitatea germană își spune cuvântul. Iar faptul că neamțul face lucrurile să meargă brici nu mai este un secret, de aceea am certitudinea că primesc un produs de calitate, inovator și economic – pentru că fiecare leuț contează și nu vreau să am palpitații când primesc factura la electricitate.

 

Am foarte mare încredere în Liebherr și sunt convinsă ca nu voi fi dezamăgită, iar produsele cumpărate în perioada 15 mai – 31 august beneficiază de 6 ani de garanție! Și-n plus, dacă observăm că ceva este in neregulă cu frigiderul, deși mă îndoiesc, putem solicita un specialist, care sosește în maxim 48 de ore de la sesizare. Și, între noi fie vorba, câte firme oferă astfel de servicii? …

Prin urmare, un frigider Liebherr nu este doar o investiție de viitor, el este parte din familie. Este adorabil de frumos, util și spațios, dar cel mai important lucru: este prietenos cu portofelul – prelungind viața alimentelor ne scutește de cheltuieli inutile.

Influența frigiderului asupra activităților de zi cu zi este inimaginabilă. La dispariția lui simți că ai pierdut cel mai bun prieten. Tăcut și neclintin, este cel care îți oferă ajutor necondiționat până în ziua în care își dă duhul… iar atunci întreg Universul se năruie; cu, sau fără blugi congelați! Și te simți revoltat și neputincios, și printre bocete încerci să pricepi de viața este atât de crudă… Și la final te așteaptă răspunsul: E timpul să descoperi inovația!